Hester Noyon

Het hart van mijn werk als musicus is mijn zanglespraktijk. Ik vind niets mooier dan met leerlingen werken aan ontwikkeling en rijping van de stem. Plezier in het zingen staat voorop en dat plezier neemt toe wanneer het wordt onderbouwd met een goede zangtechniek. Steeds staan voor mij de individuele ‘opening’ van de stem, het verkennen van de klank, de voordracht en het begrip van tekst en muziek centraal. 

Daarin weerspiegelt zich ook mijn eigen opleiding, ontwikkeling en ervaring. Ik studeerde onder meer bij Jeanne Oosthout, Pierre Schuitemaker, Lucia Meeuwsen, Marjanne Kweksilber en Orfeas John Munsey. In 1995 deed ik mijn examen solozang. Tijdens mijn studie en daarna deed ik podiumervaring op met talrijke kamerkoren, vocale ensembles en solo recitals in binnen- en buitenland. 
De klassieke zangkunst en daarmee het klassieke zangrepertoire vormen de bedding waarin ik werk. Voordracht, maar ook kennis van de muziek die gezongen wordt, haar geschiedenis en uitdrukking kunnen mij echt begeesteren. Daar heb ik in heel veel projecten met leerlingen uitdrukking aan gegeven zoals rond teksten van Ovidius, Shakespeare en thema’s als Oorlog, Engelen en Morgenland.
Sinds ik, vanaf 2005, zomer zangcursussen in Italië organiseer ervaar ik hoe leuk en waardevol het is om een week lang intensief met een groep leerlingen te werken (zie Belcanto in de Bergen). 

Hester Noyon