METAMORFOSEN

Het grote METAMORFOSEN project, in drie delen, gebaseerd op het Latijnse epos van de Romeinse dichter Ovidius. Over goden, halfgoden en stervelingen, die veelal een dramatische gedaantewisseling ondergaan. In de muziek komen we vele van zijn personages tegen. Het programma is samengesteld uit teksten, liederen en operafragmenten.

Het eerste deel, METAMORFOSEN I is uitgevoerd in juni 2016. Gebaseerd op de eerste boeken van Ovidius, beginnend met het scheppingsverhaal en eindigend met de geboorte van Bacchus. Met muziek van Haydn, Schubert, Cavalli, Händel en vele anderen.

METAMORFOSEN II, uitgevoerd in februari 2017, begon met Bacchus en eindigde met Hercules, op muziek van o.a. Hendrik Andriessen, Gluck, Telemann, Händel, Wagenaar en Hilary Tann.

METAMORFOSEN III, gebaseerd op de laatste boeken van Ovidius, werd uitgevoerd in juli 2017. Over Orpheus, de zanger die bomen en dieren betovert met zijn muziek. Verder de noodlottige liefdes tussen Apollo en Hyacinthus, Venus en Adonis, Acis en Galatea….. De zangwedstrijd tussen Apollo en Pan en tenslotte de wijze lessen van Pythagoras. Dit alles op muziek van o.a. Monteverdi, Mozart, John Blow, Ned Rorem en Mikis Theodorakis. 

Affiche: Joost van Ommen