Belcanto in de Bergen

Belcanto

Hoe leren we mooi te zingen? In het Belcanto staan helderheid, zuivere vocalen en versieringskunst centraal. Doel van de technieken is om met een goede lichaamshouding en evenwichtig gebruik van articulatie, resonans en adembeheersing tonen te vormen die krachtig en energiek zijn en tegelijkertijd totaal vrij van spanning. In de lessen staat deze ‘vrije toon’ centraal in de zoektocht naar het eigen specifieke geluid, met zijn eigen kleur en uitdrukking. Zo proberen we de zangtechniek te verbeteren en een expressief en natuurlijk klinkend stemgeluid te ontwikkelen. De indruk moet ontstaan dat een melodie moeiteloos ‘zichzelf zingt’. 

Zangtechniek staat niet los van muzikaliteit, de kunst om muziek te maken. Zingen is bovendien een voordrachtskunst. Daarom is het zo belangrijk om de essentie van je noten en je woorden te doorgronden voordat de muziek ‘van jou’ wordt. Daar besteden we veel aandacht aan. Dagelijks word je begeleid door een pianist, zodat je met alles wat je leert steeds beter gaat musiceren en voordragen. 
We werken in een kleine groep, waardoor je veel individuele aandacht en begeleiding krijgt, maar ook veel van de andere zangers kunt leren. 

Belcanto staat voor ‘mooi gezang’ , de Bergen staan voor de rust, de ruimte, het uitzicht en de lucht die voor een weldadige zangervaring moeten zorgen.
De studio waar wij zingen staat aan de rand van een heel klein bergdorp, omgeven door alpenweiden, met prachtig uitzicht over het dal. We zingen binnen, meestal de hele dag, maar onze pauzes brengen we zo veel mogelijk buiten door. Het weer laat bovendien bijna altijd toe dat we ook buiten lunchen. Het programma is vol en intensief, dus houd rekening met lange dagen, maar tussendoor is er ook gelegenheid om te wandelen of in de wei te zitten en van de bergen om je heen te genieten.