Projecten

Jaarlijks is er een groot zangproject. Dat kan een liederenprogramma zijn rond een componist, een dichter of een stijlperiode. Maar meestal is er een inhoudelijk thema , waar een bont programma met muziek uit verschillende tijden omheen wordt gemaakt. Een enkele keer studeren we een bestaande opera in.

Meedoen aan een project betekent intensief studeren, repeteren en meewerken aan de uitvoering. Repetities en voorstellingen vinden plaats in de eigen studio. 

 

#
De gedichtencyclus West-Östlicher Divan van Goethe, waarin hij oosters en westers gedachtegoed met elkaar verbindt, inspireerde vele componisten. Ons programma is samengesteld uit liederen, duetten en ensembles op deze teksten.
#
Het grote METAMORFOSEN project, in drie delen, gebaseerd op het Latijnse epos van de Romeinse dichter Ovidius. Over goden, halfgoden en stervelingen, die veelal een dramatische gedaantewisseling ondergaan. In de muziek komen we vele van zijn personages tegen. Het programma is samengesteld uit teksten, liederen en operafragmenten.
#
2015 Twee programma's met ruim 100 jaar Franse liedkunst, van Berlioz tot Poulenc.
#
2015 Liederen, duetten en koorstukken van componisten vanaf Schubert tot in de twintigste eeuw, allemaal op teksten van de romanticus Heinrich Heine.
#
2014 Liederen en gezangen voor één, twee en vier stemmen van Johannes Brahms
#
2013 Joseph Haydn’s laatste opera, naar de mythe van Orpheus en Eurydice, gezongen en gespeeld door elf zangers, met begeleiding van piano en fluit.
#
2012 Een programma met als thema oorlog, de dreiging en de gevolgen. Over triomf en verlies, maar vooral over afscheid, angst en armoede, het wachten op de terugkeer van de mannen aan het front, over de strijd tussen liefde en patriottisme
#
2011 ‘Orpheus with his lute’ en ’Sing all a green willow’ , twee programma’s met liederen die door de eeuwen heen werden gecomponeerd voor de toneelstukken van William Shakespeare
#
2010 Over hemelse boodschappers, redders en genezers uit bijbelse verhalen, maar ook gevallen engelen en ‘wereldlijke’ engelbewaarders.
#
2008 Over herders en herderinnen, de verheerlijking van het landelijke leven, met de herder als wijze leidsman of - vaker nog - als verliefde jongeman die een herderinnetje verleidt.
#
2007 MORGENLAND Verbeelding en verleiding van het oosten in de westerse muziek. Oriëntalisme in de barok, in de achttiende eeuw en in de romantiek.
#
2005 Een geënsceneerde en enigszins aangepaste versie van de nooit voltooide opera van Mozart
#
2004 Liederen over de slaap, waarin naast slaapliedjes ook de weldadige, troostende slaap wordt bezongen, of de eeuwige slaap, of juist de slapeloosheid.